O stranici

 

...Stranica je namijenjena svima koji su iz bilo kojih razloga, zbog svojih propusta, ili slabosti zdravstvenog sustava, ostali prikraćeni za neophodne informacije iz područja dijabetologije, endokrinologije, metabolizma i opće interne medicine, povezanih s dijabetesom, bez kojih nema izgleda na uspjeh liječenja, posebno onima koji žele znati više. Vjerujemo da  bi svima mogla biti od praktične koristi...


Kao što i sam naziv sugerira, stranica je zamišljena da donosi bitne informacije o suvremenoj dijagnostici i liječenju dijabetesa, kao i najčešćih bolesti iz područja endokrinologije, metabolizma i opće interne medicine, povezanih s dijabetesom.


Uz tekstove koji su uglavnom usmjereni na najčešće probleme iz svakodnevnog života, npr. kolika je dnevna kalorijska potreba, kako sastaviti dnevni jelovnik, kada raditi samokontrolu, koliko puta itd., svi koji to žele, mogu na Stranici, ili putem e-mail - a potražiti odgovore na konkretne upite, na čemu će raditi birana ekipa suradnika.
 

Stranica je namijenjena prije svega pacijentima koji su iz bilo kojih razloga, zbog svojih propusta, ili slabosti zdravstvenog sustava, ostali prikraćeni za neophodne informacije iz tih područja medicine, bez kojih nema izgleda na uspjeh liječenja, posebno onima koji žele znati više. Vjerujemo da  bi svima mogla biti od praktične koristi.

Stranica je proizlašla iz portala www.mojsvijet.hr izdvajanjem bloka tema o zdravlju i kao takva ostaje pod patronatom istoimene udruge. Po interesu posjetitelja, tijekom svih pet – šest godina postojanja navedene stranice, upravo su takve teme uvijek bile na prvome mjestu.

Ako bi se pitali čemu još jedna stranica kad ih je već toliko u cyber prostoru, odgovor bi mogao biti: točno je, ima ih dosta, i vrijednih i zanimljivih, ali ipak, mnogo toga više zbunjuje nego rasvjetljava. Ova koju ste upravo posjetili trebala bi biti  barem malo... drugačija.

I na kraju ali ne manje bitno: nikada ne možemo vratiti sve ono što smo u životu dobili - ponešto nezasluženo, a ono najvrednije potpuno besplatno, ali možemo barem pokušati... A kako bi to lijepo rekao naš renesansni genije iz grada Dubrovnika, kad se nešto daje onda je to najbolje što se ima. I ovo je jedan od takvih pokušaja... 

 

U Zagrebu, travanj 2012.

                                  

                       Uređuje i odgovara:                                                      

                       Mr.sc.dr. med. Ante Ljubičić, internist - dijabetolog i endokrinolog

 

 Iz CV –a: Dr. Ante Ljubičić - medicinski fakultet, specijalizaciju iz interne medicine, postdiplomski studij i magisterij iz dijabetologije, subspecijalistički ispit iz endokrinologije i dijabetologije – sve završio u Zagrebu. Nakon višegodišnjeg rada u Sveučilišnoj klinici za dijabetes... „Vuk Vrhovac“ u Zagrebu i desetak godina u Poliklinici Sunce odlazi u zasluženu mirovinu, ali kao što se vidi i iz ovih redaka i dalje ostaje u struci, samo na nešto drugačiji način od ranijega. 

 

*        *          *

 

   Udruga Moj svijet, Zagreb

(neprofitna udruga za unapređenje kvalitete života)

IBAN: HR8224020061100507105

 OIB: 86007567711

 (Zagreb, Erste & Steiermärkische Bank)

Matični broj: 02244489


 

 *     *     *

Uvjeti korištenja Stranice

Informacije sadržane na ovojh stranici nisu zamjena za profesionalne medicinske usluge i ne mogu se smatrati osnovom za donošenje odluka o liječenju. Svi objavljeni tekstovi mogu služiti isključivo u informativne svrhe.

 

Pri korištenju ovih stranica predmnijeva se suglasnost čitatelja da u nikojem slučaju www.bitnoodijabetesu.com neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu.

 

Sadržaje objavljene na www.bitnoodijabetesu.com dozvoljeno je čitati i preuzimati samo za osobne i nekomercijalne svrhe, a mogu se distribuirati trećim osobama samo uz suglasnost www.bitnoodijabetesu.com i navođenje izvora.

 

Kopiranje je dopušteno samo uz zadržavanje svih napomena i upozorenja o autorskim pravima i vlasništvu, te ograničenja od odgovornosti navedenih na stranici.

 

Stranica www.bitnoodijabetesu.com  sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu, te ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.


 

tockanai.net

TRAŽI